Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ




Υπάρχουν κάποια σημαντικά βήματα, τα οποία πρέπει να ακολουθήσετε εάν θέλετε τα λουλούδια που αγοράσατε ή σας προσέφεραν να ομορφαίνουν το περιβάλλον σας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Για αρχή, κόβετε τα στελέχη των λουλουδιών λοξά χρησιμοποιώντας μαχαίρι (ανοίγουν) καλύτερα οι πόροι με αποτέλεσμα το στέλεχος να απορροφάει αρκετό νερό), αμέσως πριν τα τοποθετήσετε στο βάζο, έστω κι αν είναι ήδη κομμένα από το ανθοπωλείο . Φροντίζετε πάντα να μην βρίσκονται φύλλα μέσα στο νερό.
Κάθε δύο ημέρες καθαρίζετε το ανθοδοχείο, ανανεώνετε το νερό, πλένετε καλά τα στελέχη των λουλουδιών και επαναλαμβάνετε το κόψιμο.
Ειδικά συντηρητικά που επιμηκύνουν τη διάρκεια ζωής των λουλουδιών και καταπολεμούν τα βακτηρίδια του νερού, μπορείτε να προμηθευτείτε από το ανθοπωλείο σας.
'Οσον αφορά τις συνθέσεις φρέσκων λουλουδιών οι οποίες είναι κατασκευασμένες σε ειδικό σφουγγάρι (moss), χρειάζεται να προσθέτετε λίγο νερό σε καθημερινή βάση.
Επίσης, πολύ σημαντικό είναι τα λουλούδια σας να τοποθετούνται σε δροσερή ατμόσφαιρα, μακριά από πηγές θερμότητας και ρεύματα αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: